V Muzeu čokolády Choco Story v Praze


 

Čokoláda podněcuje naší chuť už po staletí: počínaje kořeněným nápojem Mayů a Aztéků až po oblíbenou sladkou čokoládu, kterou známe ze současnosti. Studenti Czech Prestige navštívili  Muzeum čokolády Choco Story v Celetné ulici v Praze a ponořili se do vzrušujícího světa čokolády a za pomoci všech smyslů se vydali na cestu časem.

 

 

Prvních 30 minut studenti strávili v muzeu s průvodcem, který je provedl expozicí a poučil je především o historii kakaa a čokolády, o kakaovníku a jeho pěstování a cestě kakaa do Evropy. Navštívili kakaovou plantáž uprostřed pralesa a poodhalili tajemství magického stromu Theobroma Cacao.  Během prohlídky ochutnávali  výborné čokolády.

 

 

Pak se přesunuli do výrobny a na vlastní oči uviděli, jak vznikají pralinky, které samozřejmě také ochutnali. Nejvíce studenty zaujaly historické obaly, porcelán a čokoládové fontány.

 

 

Každý student si na workshopu vyzkoušel práci s čokoládou a vyrobené vzorky si s sebou odnesl domů.  Návštěva Muzea čokolády Choco Story v Praze byl pro naše studenty požitek nejen pro jejich oči, ale i nos a chuť.

 

 

Přesvědčili se i o tom, že oproti obecnému mínění je kakao velice zdravá surovina.

 

 

© 2009-2024 Czech Prestige - jazyková škola Natálie Gorbaněvské,
jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o.