Celostátní přehlídka ARS POETICA - Puškinův památník


02

 

Jazyková škola Czech Prestige Natálie Gorbaněvské se zapojila do soutěže ARS POETICA - Puškinův památník, letošní 50. ročník se konal v Ruském středisku vědy a kultury v Praze. Náš student Ulykbek Nurgaziyev získal v krajském kole 1. místo v recitaci a postoupil do celostátního kola. Dne 6. června 2016 se do Prahy sjeli vítězové krajských kol.

 

02

 

Soutěž zahájil Mgr. Jiří Klapka, v úvodu promluvil i ředitel Ruského střediska vědy a kultury a rada Velvyslanectví RF v ČR Leonid Gamza, velvyslanec Ruské federace v ČR pan Alexandr Vladimirovič Změjevskij a zástupci Parlamentu ČR.

 

02

 

02

 

V Křišťálovém sále studenti soutěžili v sólové recitaci, ale zazněla i Puškinova pohádka a Čechovova povídka. Ve Velkém sále byl program zaměřen na sólový i skupinový zpěv. Vystoupení všech studentů byla velmi pěkná a velmi dobře připravená. Nejvíce však zaujal nejen porotu, ale i ostatní soutěžící, student Západočeské univerzity Dmitrij Kulikov svou recitací básně „Černý člověk“ Sergeje Jesenina a sklidil největší potlesk. Také mnoho ruských písní v podání skupin studentů bylo mimořádně pěkných.

 

02

 

Soutěže se zúčastnili i žáci základních škol, kteří se ruský jazyk učí teprve krátkou dobu. Ale na jejich přednesu i hereckém projevu bylo vidět velké nadšení. Poděkování jistě patří i učitelům, kteří své žáky a studenty na vystoupení připravovali. Odborné poroty zhodnotily výkony soutěžících, předsedkyně poroty paní Eibenová konstatovala, že úroveň soutěže je stále lepší.

 

Soutěžící, jejich učitelé, členové poroty i hosté strávili velmi příjemný den ve společnosti ruské literatury a hudby, všichni se jistě těší na příští ročník.

 

Mgr. Marie Švandová, Mgr. Eva Kolovecká

© 2009-2024 Czech Prestige - jazyková škola Natálie Gorbaněvské,
jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o.