Druhý absolvenstký ročník – druhá vlna


 

Střední uměleckoprůmyslová škola výroby a zpracování skla v Kamenickém Šenově – nejstarší sklářská škola na světě, v tomto roce slaví 160. jubileum. Při této příležitosti byla na Pražském hradě pod záštitou prezidenta republiky zahájena výstava „Sklo a  světlo“ (expozice bude přístupná do konce srpna, vstup je volný).

 

Naše jazyková škola Czech Prestige Natálie Gorbaněvské s radostí blahopřeje k jubileu našemu partnerovi a „spoluúčastníkovi“ ve věci přípravy talentovaných umělců-sklářů, mezi nimiž je mnoho mladých cizinců – původem ze zemí SNS, studentů letních jazykových kurzů Czech Prestige. Navíc, pouze díky spolupráci s jazykovou školou Czech Prestige Natálie Gorbaněvské se povedlo uchovat nejstarší sklářskou školu na v Kamenickém Šenově, trpící nedostatkem českých studentů (čtěte v materiále Českého

 

 

 

No a už spolu vítáme druhý absolventský ročník s účastí zahraničních studentů. Můžeme být hrdí na naše děti: oni všichni získali českou maturitu (a to je složitější, než složit češtinu na úroveň В2, pro získání maturity je třeba ovládat jazyk na úrovni Čecha), a postoupili na umělecké vysoké školy Čech, kam se dostanou pouze nemnozí a velmi talentovaní mladí lidé. Absolventi druhé „vlny“, jsou přijati například na takové umělecké fakulty, jako je fakulta designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem, fakulta designu Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně, fakulta architektury České technické univerzity, fakulta umění Technické univerzity v LIberci. Zdá se, že brzy nezůstane v Čechách umělecká fakulta, na které by nestudovali naši mladí talenti. Našim bývalým studentům, kteří si osvojovali základy českého jazyka v Czech Prestige Natálie Gorbaněvské přejeme další úspěchy. Pozorně (ale s láskou!) vás sledujeme.

 

 

 

 

No a nám nezbývá, než očekávat nové talentované posily – ze dne na den do Prahy přiletí budoucí studenti středních uměleckoprůmyslových škol. Začínají pravidelné letní jazykové kurzy – speciální kurzy přípravy k výuce na českých středních uměleckoprůmyslových školách. Ano, učíme i v létě, a jak se zdá, učební proces v naší škole není možné zastavit.

© 2009-2024 Czech Prestige - jazyková škola Natálie Gorbaněvské,
jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o.