V Drážďanech bylo prima!


 

Pražané mají jednu tradici, a to předvánoční výlety na vánoční trhy do Německa. Na vzdáleném trhu je i svařák sladší! A dojet do oblíbených Drážďan je jednoduché jak facka.

 

 

 

Drážďany jsou pro krásu architektury nazývány Florencií na Labi a vzhledem k tomu, že se nacházejí jen pár hodin cesty od Prahy, jsou přitažlivé jak pro nákupy, tak pro prožití romantického víkendu i kulurní zážitky. Každý si v Drážďanech najde rozptýlení podle svého vkusu.

 

 

 

A tak se i naši studenti vydali v sobotu do Drážďan, aby neporušili českou tradici. Jeli vlakem s přestupem a na vlastní kůži se tak přesvědčili, jak jednoduché a rychlé je cestování po Evropě: všude jsou ukazatele, elektronické panely, zkrátka pro cestovatele výborné podmínky.

 

 

 

 

Skupinu provázel český průvodce, vždyť se za půl roku studenti tak zdokonalili v češtině, že ruský průvodce nebyl třeba. A ti nejlepší by už možná sami zvládli provádět v češtině.

 

 

 

Počasí bylo slunečné a teplé, a stejné vřelé bylo i přijetí místních. Obyvatelé Drážďan jsou pohostinní a usměvaví lidé, milující své město a pyšnící se jím. Pro ně je každý host komplimentem.

 

 

 

 

Znamená to totiž, že peníze a síly vydané na obnovu bombardováním zničených Drážďan byly ku prospěchu.

 

 

 

Znamená to, že se městu vrátila bývalá sláva a krása, a miliony turisrů jsou toho důkazem. V Drážďanech se naše skupina rozptýlila: někdo šel na exkurzi s průvodcem, jiný se chtěl po městě toulat sám nebo s přáteli.

 

 

 

Avšak nikdo neminul vánoční trh! V Drážďanech se trh pořádá už od 15. století. A jak je krásný! Vůně svařáku, záře ohňů, bohatě zdobené stánky, tohle všechno utváří vánoční náladu a neopakovatelnou atmosféru. V Drážďanech bylo prima!

 

 

 

© 2009-2024 Czech Prestige - jazyková škola Natálie Gorbaněvské,
jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o.