Blahopřání ředitele školy k Vánocům a P.F. 2013


Milí žáci, kolegové a přátelé naší školy,

 

Glowing-Christmas-Trees_FullHDWpp.com_-728x409 Vánoce jsou zvláštní událostí, která zasáhne téměř každého člověka. Na Štědrý den ve vaně plave kapr, tatínek do stojanu upevňuje stromeček, poté ho děti zdobí...postíme se a čekáme narození našeho Pána Ježíše Krista. Nemůžeme se dočkat slavnostní večeře a Ježíška, který konečně rozezní zvoneček a my spěcháme k dárkům a prožíváme okamžiky blaha a štěstí. Sledujeme své blízké, jež se radují z dárků. Přejeme si, aby je potěšily. V katedrále svatého Víta, Václava a Vojtěcha při půlnoční mši z 24. na 25. prosince 2012, již řídil arcibiskup pražský a primas český Dominik kardinál Duka OP, zazněla slova:

 

"S pohledem na vtělenou Boží lásku modleme se za ty, kteří v tyto dny trpí nedostatkem lásky, zvláště za lidi bez domova, opuštěné, za vyhnance a uprchlíky, za dlouhodobě nezaměstnané, za ty, kdo zakoušejí hořkost života, za ty, kdo jsou závislí na drogách, alkoholu a hracích automatech, za lidi nemocné, staré, postižené, za vězně i za všechny, kteří se cítí nepřijati a pohrdáni."

 

Drazí přátelé, prožívejte co nejintenzívněji atmosféru Vánoc. Vnímejte lásku, ale i bolest kolem sebe. Všímejte si svých blízkých. Hledejte motivaci pro další žití. Přeji Vám, abyste prožili Vánoce naplněné bohatými prožitky, které poté zužitkujete ve svém každodenním životě. Krásné Vánoce!

 

Vánoce nás zároveň upozorňují na to, že každý konec je předznamenáním něčeho nového. A tak končí starý rok a je před námi nový. Ještě než poslední prosincový den odbije půlnoc, ohlédněme se za rokem, který právě končí. V tom, co se nám podařilo, pokračujme dál. Co nebylo podle našich představ a přání, z toho se poučme a zkusme to jinak. Všechno, co se nám stalo, mělo svůj smysl a význam.

 

Až odbije půlnoc, udělejme pomyslnou čáru za tím vším, co už prošlo, co už bylo. Přeju Vám ze srdce, abyste za pomyslnou čarou zanechali své boly, křivdy, zrady, ... a začali žít nový život v novém 2013. roce. Upřímně Vám přeji, aby ten nadcházející nový rok 2013 byl šťastný pro Vás i pro všechny, jež máte rádi. Nechť vám přinese zdraví a úspěch i splnění Vašich největších přání, dodá Vám naději a nabídne nové příležitosti. Přijměte nový rok v lásce, radosti a vděčnosti za vše, čeho se Vám na vaší cestě dostává. Nezapomeňte na lásku, odpuštění, vděčnost, pochopení, neboť bez toho je život prázdný. Jsem hluboce přesvědčen, že každý z nás, na své úrovni, je schopen udělat něco pro lepší svět.

 

Upřímně

 

Mgr. Zdeněk Okůnek, Ph.D.,

ředitel Czech Prestige – jazykové školy

s právem státní jazykové zkoušky s.r.o.

© 2009-2024 Czech Prestige - jazyková škola Natálie Gorbaněvské,
jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o.