Výlet do adventní Vídně


mainV sobotu 13. prosince 2014 jsme se vypravili na výlet do Vídně. Zájemců o výlet bylo hodně, jelo 54 studentů a tři pedagogové. Počasí nám přálo, dokonce svítilo i sluníčko.

 

Vídeň má téměř dva miliony obyvatel. Bylo to centrum bývalé habsburské monarchie, je zde řada krásných historických budov, paláců, muzeí, chrámů, divadel.

 

Ve Vídni jsme navštívili Hofburg – císařskou rezidenci a palác umění. Nejdříve jsme si prohlédli expozici „Stříbrná kolekce“ – rozsáhlou sbírku skla a porcelánu císařské rodiny, potom naše návštěva Hofburgu pokračovala v Muzeu Sisi. Zde je možné si udělat představu o všedním životě císařské rodiny.

 

001 002 003 004

 

Prošli jsme se také historickým centrem Vídně, v době adventu velmi hezky vyzdobeným. Prohlédli jsme si chrám sv. Štěpána. Potom už jsme se vydali na proslulý adventní trh před vídeňskou radnicí – vyzdobený, krásně osvětlený, s množstvím jídla, nápojů, sladkostí, vánočních ozdob.

 

Byl to docela náročný den, studenti byli unaveni, ale snad to pro ně byla i příjemná změna a zážitek.

 

Mgr. Marie Švandová

 

005 006 007  008

 


Výlet do Vídně

 


To byl velký den. Musel jsem vstávat brzo, protože nás autobus čekal až v půl sedmé. Setkali jsme se s kamarády ve čtvrt na sedm na zastávce na Smíchovském nádraží, stihli jsme to včas. Jeli jsme dlouho - celých 5 hodin. Všichni jsme spali, nebo jsme si povídali. Když jsme přijeli, šli jsme do metra a jeli do muzea císařovny Sisy. Potom jsme šli do chrámu sv. Štefana, ten byl velmi velký a krásný. Dále jsme šli přes park na vánoční trh. Všechno bylo jako v pohádce. Všude zářila světla, kolem byly krásné domy, ale všude bylo až příliš mnoho lidí. Nakonec jsme měli volný čas. Šli jsme s kamarádem do hospody. Objednali jsme si pivo a párky s hořčicí. Velmi nám chutnalo, ale bylo to drahé! Ale všechno dobré někdy musí skončit. Večer jsme jeli domů.

Valentin Sysoev

 

009 010 011 012

 

V sobotu jsme jeli se školou "Czech Prestige" do Vídně. Líbilo se mi všechno. Navštívili jsme hlavní atrakce Vídně, naučila jsem se spoustu nových věcí. Večer jsme šli na trh, který mě překvapil svou krásou. Všechno svítilo všude kolem, také tam byl vysoký strom, zdobené věnce, v tu chvíli jsem opravdu cítila příchod Nového roku. Dojmy z výletu jsou nejvíce pozitivní. Zvláštní poděkování patří škole a učitelům za to, že jsme pořádali takový dobrý víkend.

Ajgerim Turgunbayeva

 

013 014 015 016

 

Vídeň je hlavním městem Rakouska. Minulý víkend jsme se strávili v kulturním a historickém městě – ve Vídni. Navštívili jsme pamětihodnosti tohoto krásného města. Seznámili jsme se s katedrálou svatého Štěpána. Viděli jsme v muzeu Alžbětu Bavorskou, uherskou královnu, která byla krásná a byla známá pod přezdívkou Sisi. Byli jsme na náměstí a ochutnali národní jídla a nápoje. Strávili jsme volný čas užitečně, večer jsme byli velmi unaveni a jeli jsme autobusem zpátky do Prahy. Vídeň je krásná, ale podle mého názoru je Praha krásnější a je bližší mému srdci.
Děkujeme srdečně, že paní učitelky organizovaly ten výlet a byly trpělivé a prozíravé.

Vyacheslav Kim

 

017 018 019 020

021 022 023 024

025 026 027 028

© 2009-2024 Czech Prestige - jazyková škola Natálie Gorbaněvské,
jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o.