V Muzeu voskových figurín Grévin Praha


 

20. července 2015 studenti letních kurzů Czech Prestige navštívili v samém srdci hlavního města, v Celetné ulici u Staroměstského náměstí Muzeum voskových figurín Grévin Praha. Okouzlující svět Grévin jim přinesl možnost vydat se na více než 90minutový výlet do historických epoch i slavných scén současných filmů. Třípatrová expozice se rozkládá na ploše 3000m2 rozdělených do tematických úseků – světů, kde se nemožná setkání osobností stávají realitou.

 

 

Na špičkovém provedení soch všech osobností pro Českou republiku spolupracovaly s početným uměleckým týmem odborníků Grévin Paris známé české tváře jako Karel Gott, Helena Vondráčková, Tereza Maxová nebo Petr Čech, ale i ti, kdo stojí za úspěchem Krtečka a Spejbla a Hurvínka. Studenti se také setkali s hollywoodskými hvězdami, mezi kterými září Angelina Jolie, Brad Pitt, Meryl Streep, Michael Jackson, Jean Paul Belmondo, Cameron Diaz, George Clooney nebo Nicolas Cage.

 

 

Autentický zážitek je v muzeu vytvářen tak dokonalou scénografií, až navodil pocit doby, ve které jednotlivé osobnosti žily. V jednom okamžiku se studenti mohli procházet ulicemi staré Prahy spolu s Franzem Kafkou, aby už za moment patřili do světa pohádkových postav nebo pod taktovku mistra kamery Miloše Formana. Časovým skokem se v okamžiku ocitli v pražské prvorepublikové kavárně a vzápětí potkali největší současné i minulé legendy sportu.

 

 

Expozice nabízí také několik interaktivních zastávek, například možnost zahrát si na konzoli Wii zápas s nejlepšími sportovci světa nebo si vytvořit vlastní 3D voskovou figurínu. Milovníci nejnovějších technologií ocen videomapping, který dotváří historickou podobu Václava IV. Na svém koni nebo atmosféru pražské prvorepublikové kavárny.

 

 

Grévin Praha navazuje na úspěch Grévin Paris - muzea, které jako první dalo obyčejným lidem možnost setkat se s celebritami z novinových stránek nebo filmových pláten na vlastní oči. Grévin Paris poprvé otevřelo své brány v roce 1882.

 

 

 

 

 

 

© 2009-2024 Czech Prestige - jazyková škola Natálie Gorbaněvské,
jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o.