24. Celostátní rusistický seminář


24. Celostátní rusistický seminář

 

Minulý víkend jsem se zúčastnila 24. celostátního rusistického semináře na téma: Vybrané kapitoly současného ruského jazyka a literatury, který pořádala Západočeská univerzita v Plzni, Ústav jazykové přípravy ZČU ve spolupráci s Českou asociací rusistů, Česko-ruskou společností a Obchodní akademií, Mohelnice.

 

Seminář se v moravské Mohelnici konal tento rok poprvé. Vedení tamní obchodní akademie nás přijalo velmi mile a tak seminář probíhal v příjemné přátelské atmosféře.

 

Měla jsem čest vystoupit na pódiu s takovými významnými rusisty, jako jsou PhDr. Radka Hříbková, CSc., Mgr. Klaudia Eibenová, Mgr. Igor Jelínek, PhD., Mgr. Jiří Klapka, doc. Liudmila Valová, CSc.,, či doc. PhDr. Eva Vysloužilová, CSc.

 

Přednesla jsem dva příspěvky, oba spojené s prezentací. První se týkal projektu naší školy s názvem Poznej mou zemi, který spolu s Českou asociací rusistů a Česko-ruskou společností pořádáme už třetím rokem. Druhý příspěvek byl věnován mé cestě do Petrohradu přes Litvu a Lotyšsko. Oba příspěvky se setkaly s pozitivní odezvou.

 

24. Celostátní rusistický seminář

 

Večer jsme si všichni zazpívali písničky z nového zpěvníku Písně Československa, který právě vydal Mgr. Jiří Klapka.

 

Děkuji Obchodní akademii Mohelnice za milé přijetí a těším se na další ročník.

 

Mgr. Eva Levá

© 2009-2024 Czech Prestige - jazyková škola Natálie Gorbaněvské,
jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o.