A ještě pro babičku autogram, prosím!


 

V jazykové škole s právem státní jazykové zkoušky Czech Prestige Natálie Gorbaněvské národní umělkyně Ruska Světlana Nikolajevna Krjučkova recitovala verše Mariny Cvětajevové poprvé v květnu 2013. Její vystoupení mělo velký úspěch i příznivé ohlasy, a tak škola umělkyni pozvala znovu.

 

 

 

 

A tuto její návštěvu můžeme směle označit jako turné. Světlana Nikolajevna vystoupila také v Ruském centru vědy a kultury v Bratislavě (Slovensko) – k organizaci setkání velmi přispěla rusistka, profesorka Eva Kollárová, velká obdivovatelka tvorby Mariny Cvětajevové. Za což vážené paní Kollárové náleží od Czech Prestige velký dík.

 

 

Jak v Bratislavě, tak i v Praze Světlana Krjučkova recitovala milostnou a občanskou lyriku Mariny Cvětajevové a připomněla posluchačům, že v srpnu 2016 uběhlo 75 let ode dne smrti Mariny Ivanovny. Ne básnířky, ale básníka! Podle názoru Josifa Brodského, největšího básníka 20. století. Sílu této poezie pocítili všichni, kdo byli v sále. Byla zde také „cvětajevědkyně“ se světovým jménem, profesorka Galina Vaněčková. A ředitel jazykové školy Zdeněk Okůnek jí tento večer věnoval: neúnavné badatelce a ochránkyni každého kroku básnířky na české půdě.

 

 

Zazněly úžasné verše za citlivého doporovodu hudby (na kytaru doprovázel syn Světlany Nikolajevny Alexandr). Večer byl zakončen fotografováním a rozdáváním autogramů. A naši studenti se nestyděli poprosit o autogram pro babičku! Kde už se, když ne v jazykové škole Czech Prestige, setkáte se známým hercem nebo vynikající osobností? To je naše tradice a my ji neporušíme.

© 2009-2024 Czech Prestige - jazyková škola Natálie Gorbaněvské,
jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o.