Májová procházka


02

 

Všichni si uvědomují, že školní rok spěje ke svému konci, a proto si tak cení času, který je ještě možný strávit společně. Po návštěvě Olšanského hřbitova v Den výročí osvobození se studenti naší školy rozhodli užít si překrásné počasí a vydali se na procházku po městě. Jenom tak. Prahu už znají, mnoho míst si už stačili oblíbit.

 

Nejdřív se vypravili k řece nakrmit věčně hladové vltavské labutě. A najednou co nevidí! Běží tu maratónci – účastníci 22. ročníku závodu Volkswagen Maraton Praha (maraton je velmi populární a každoročně se ho účatní více než 10 tisíc účastníků). Zafandili jsme si.

 

A procházka pokračovala. Na trase se nacházely Vojanovy sady. Pokud na Vltavě pendlují labutě, tak ve Vojanových sadech se procházejí pávi. Procházejí se tam volně a apetit také nemají špatný.

 

A sady v plném květu! Lanovkou jsme vyjeli na Petřín. Tam v tento den probíhala „Bitva národů“ – křižáci v plné zbroji a velmi dobře připraveni, vysvětlovali, který národ je silnější. Zvítězil ruský tým.

 

A studenti jazykové školy Czech Prestige Natálie Gorbaněvské došli k názoru, že do Prahy přišlo opravdové jaro a to znamená, že procházky teď budou častější. Ne však na úkor výuky, samozřejmě.

© 2009-2024 Czech Prestige - jazyková škola Natálie Gorbaněvské,
jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o.