Po А1 – na „Macbetha“!


После А1 – на «Макбета»!

 

Po úspěšném složení testu z českého jazyka na úroveň А1 studenti jazykové školy Czech Prestige oslavovali vítězství různými způsoby.

 

Například studenti Evy Levé se směle vydali na Williama Shakespeara („Moje letošní skupina, - komentuje učitelka - je velmi kulturní a to dokonce i kluci, což nebývá zvykem)! Shakespeare sice není právě jednoduchý, ale což, když nebudeme rozumět, půjdeme domů, rozhodli studenti. Smělému experimentu nahrávala také nízká cena vstupenek.

 

Průběh kulturní akce popisuje učitelka, paní Eva:

 

— Holky i kluci přišli krásně oblečení (řekla bych lépe než kdekteří Češi) a usedli jsme do sedadel. Trochu mě vyděsilo, že divadlo bylo poloprázdné, což se však nakonec ukázalo být výhodou... a to, když nás paní uvaděčka posunula dopředu, takže místo v sedmnácté řadě jsme seděli ve čtvrté. Další šok přišel hned ve druhé scéně, která se odehrávala v nočním klubu, kde spoře oděné dívčiny (čarodějnice) sváděly opilé muže. To už jsem si živě představovala, jak rodiče píšou do školy stížnosti pro narušení mravní výchovy jejich dětí! No zkrátím to.... Aćkoli bylo pojetí velmi moderní, shodli jsme se jednotně, že se nám představení líbilo a to je přece nejdůležitější!

 

A nyní předáváme slovo studentům:

 

Káťa:

 

— V sobotu jsme šli do divadla na divadelní hru Shakespeara "Macbeth". Četla jsem tu hru, když mi bylo 12 let, a tak jsem byla ráda,že jsem ji viděla v dospělosti.
Divadlo ABC je malé,ale útulné a moderní. Hlavní nezapomenutelné chvíle představení byly výkony herců. Každý herec hrál realisticky. A přestože inscenace byla v češtině, to se mi líbilo.

 

Marina:

 

— V sobotu večer šla naše skupina do divadla. Dívali jsme se na divadelní hru Macbeth. To byla moje první návštěva divadla v Praze. Představení bylo v Divadle ABC, které je malé, ale moderní. Protože divadelní hra byla v češtině, nemohla jsem ji úplně docenit. Bohužel pro mě bylo těžko se usilovně dívat na představení víc než dvě hodiny, ale jsem ráda, že jsem ho zhlédla. Ze všech herců se mi nejvíc líbila herečka, která hrála ženu Macbetha. Byla moc charismatická. Taky se mi líbila metafora židli, které zosobňovaly zlámané životy. Jsem moc ráda, že jsem byla v divadle, teď chci jít na představení „Evžen Oněgin“.

 

P.S.: Příště jde skupina na „Rusalku“ do Národního divadla. Když je váš učitel milovník divadla, tak i jazyk se budete učit jedním z nejkrásnějších způsobů – divadelním.

 

Jestli chcete vidět aspoň úryvek z „Macbetha“ divadla АВС, podívejte se na odkaz. A můžete si hned vyzkoušet, jestli porozumíte všemu.

© 2009-2024 Czech Prestige - jazyková škola Natálie Gorbaněvské,
jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o.