POZNEJ MOU ZEMI 3


POZNEJ MOU ZEMI 3

 

Ve středu 27. 3. jsme zahájili už třetí ročník projektu POZNEJ MOU ZEMI, který naše jazyková škola Czech Prestige pořádá ve spolupráci s Českou asociací rusistů a Česko-ruskou společností.

 

Našim prvním cílem byla Příbram se kterou spolupracujeme od začátku projektu.

 

Zde jsme jako obvykle navštívili Obchodní akademii a Gymnázium pod Svatou Horou.

 

Letos jsme českým studentům nabídli zajímavé informace o Rusku, Kazachstánu, Ukrajině a Moldávii.

 

V obou školách nás čekaly plné učebny. V obchodní akademii to byli studenti prvních ročníků a v gymnáziu dokonce dvě třídy, takže naši studenti všechny informace zopakovali dvakrát. Všechny tři prezentace proběhly v češtině a učitelé zmíněných škol byli překvapeni vysokým stupněm znalosti češtiny studentů naší jazykové školy a taky je dávali za příklad svým studentům.

 

Posluchači vypadali zaujatě, ale byli, stejně jako přednášející, trochu nesmělí a tak chvíli trvalo, než se odvážili zeptat na to, co je zajímalo. Opakující se otázkou byla ta, proč se cizinci rozhodli studovat právě v České republice. Na konci všech prezentací následoval prostor pro neorganizovanou konverzaci mezi studenty a výměnu kontaktů.

 

Když jsme vše zvládli, tradičně jsme se vydali pokochat se krásou Svaté Hory a pak jsme se už unaveni vydali na zpáteční cestu.

 

Hned v pondělí pokračujeme návštěvou Gymnázia a SOS pro zrakově postižené a moc se tam těšíme, protože spolupráce s touto školou je novinkou letošního ročníku.

 

Mgr. Eva Levá

 

A tady jsou ohlasy:

 

Děkuji, dětem se vystoupení vašich studentů moc líbilo i studenti VOŠ říkali, že to bylo zajímavé. Tak zase za rok! Zase upeču štrůdl!

 

— Soňa Karnetová

 

Hned 1. dubna jsme v projektu pokračovali na Gymnáziu a Střední odborné škole pro zrakově postižené v Praze 5. Velmi mile nás přijala paní profesorka Zuzana Petržilková spolu se svými studenty, kterých sice nebylo mnoho, protože se jedná pouze o kroužek s výukou ruštiny, zato se však na setkání velmi těšili. Po prezentacích následovalo mnoho otázek z obou stran a paní kolegyně vyjádřila přání, abychom se příští rok opět sešli. Čemuž jsme samozřejmě také nakloněni.

 

Ještě jednou děkujeme mockrát za pěkná vystoupení a prezentace Vašich studentů. Určitě bychom se opět spojily v novém školním roce, našim studentům se vše velmi líbilo. Moc děkuji.

 

— Z. Petržilková

© 2009-2024 Czech Prestige - jazyková škola Natálie Gorbaněvské,
jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o.