Takové u nás bývá každé léto


 

Studenti letních kurzů Jazykové školy Czech Prestige Natálie Gorbaněvské, jazykové školy s právem státní jazykové zkoušky, v červencových dnech poznávali Prahu, její pamětihodnosti, její poklady: Pražský hrad, Vyšehrad, Karlův most, Staroměstské náměstí, nevynechali ani pražskou zoologickou zahradu, kterou návštěvníci hlavního města zbožňují.

 

Ovšem prázdninový program se neomezuje jen na studium, je plný i takových radostných okamžiků, které jsou zachyceny na přiložených fotografiích. Navštívit chrám svatého Petra a Pavla, chrám svatého Víta, Staroměstskou radnici, pokochat se pohledem na Pražský orloj – proslulé astronomické hodiny, v duchu vyslovit přání u památníku Jana Nepomuckého (Jan Nepomucký byl na příkaz krále Václava IV. svržen do Vltavy, aby bylo zachováno zpovědní tajemství královny. Lidé věří, že když se dotknou jeho památníku, splní se jim přání.) – to je povinné minimum návštěvníků Prahy.

 

 

 

 

Kromě všeobecných informací o Praze se studenti dozvěděli i mnoho unikátních faktů, protože jejich průvodci byli Pražané, kteří znají a milují své město. Město se neustále mění: nové výstavy, expozice, střídající se festivaly. A také v ZOO jsou nové přírůstky. Například nedávno se tam narodilo slůně, první slůně v celé osmdesátileté historii chovu slonů v Praze. Už pevně stojí na nohou a prochází se ve výběhu před nadšenými pohledy návštěvníků.

 

 

 

 

 

 

V letošním roce Praha oslavuje 700. výročí narození oblíbeného krále Karla IV., tato událost také výrazně ovlivnila vzhled města. Ti, kteří pobývali v Praze v době oslav tohoto výročí, měli štěstí. Je zde celá řada výstav, ale i slavnostní průvody a turnaje. Počasí v Praze je slunečné, účastníci letních kurzů jsou veselí a šťastní. Takové to u nás bývá každé léto.

© 2009-2024 Czech Prestige - jazyková škola Natálie Gorbaněvské,
jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, s.r.o.